Metoda Zdenka Domančića

zdenkoBioterapija po metodi Zdenka Domančića poznata je javnosti više od trideset godina, kada započinje iscjeliteljski put g. Domančića. Sredinom 80-ih, svoju metodu stavlja na znanstvenu provjeru u Zagrebu pred oformljenom komisijom medicinskih stručnjaka, koji su u četiri mjeseca pratili ishod iscjeljivanja na 100 pacijenata oboljelih od gangrene. O pozitivinom ishodu i nepobitnim rezultatima, javnost se može detaljnije informirati u knjizi Dražena Jakčina „Iscjelitelj Domančić – raporti sa znanstvene provjere“ – „Napredak“, Zagreb, 1986. godine.

Tijekom svih ovih godina metoda je razvijana i prošla je višestruke znanstvene provjere na stručnim i znanstvenim institutima i ustanovama u Sloveniji i svijetu.

Osim što je dokazao uspješnost svoje metode, Domančić je dao svoj obol istraživanjima u razumijevanju i iscjelivanju najtežih bolesti današnjice. Jedan od posljednjih, medijski zapaženih rezultata je ozdravljenje hrvatskog rukometnog reprezentativca Ivana Balića, na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Nakon puknuća mišića potkoljenice, Zdenko Domančić je u 4 dana, iz Zadra, iscijelio dijagnosticiranu ozljedu.

Posebna potvrda i afirmacija metode Zdenka Domačića stigla je u knjizi prof. dr. Radovana Starca “Liječenje bioenergijom – po metodi Zdenka Domančića” u izdanju “Sirius AP” d.o.o , Ljubljana, 2012. godine.

Pogledajte video sa promocije knjige

Ugledni liječnik Sveučilišnog kliničkog centra u Ljubljani s gotovo 4 desetljeća iskustva, specijalista internist, intervencijski kardiolog, napisao je knjigu o liječenju bioenergijom. U knjizi koja je pisana na znanstveni i stručni način, istovremeno na vrlo čitak i osebujan način govori o metodi, te odnosu službene medicine prema rezultatima i značaju bioterapije u liječenju pacijenata.

Metoda je transparentna, terapeut ne koristi nikakva pomagala. Razne tehnike pokretima ruku koje terapeut izvodi u terapiji, imaju za cilj dovođenje energetskog biopolja u ravnotežu što omogućuje tijelu da ozdravi.